Şehir ve Sinop Arkadaşlık Sitesi Hakkında
Sizin de Sinop arkadaşlık sitesi sayesinde dost edinebileceğiniz Karadeniz Bölgesi’nin en kuzey noktasında, Boztepe Yarımadası’nın en dar bölümünde yer almaktadır. İl, Karadeniz Bölgesi’nin en güzel doğal limanlarından biridir. İl, bölgenin en eski şehirlerinden biridir ve filozof Diogene’nin doğum dantelidir. Şehir, birbiri ardına uzanan plajları ile ziyaretçilerine inanılmaz güzellikler sunar. Sinop, muhteşem manzaralara sahip şirin bir Karadeniz liman kentidir. Samsun ve Rize iline yakındır.
Sinop Arkadadaşlık Sitesi – İklimi
Yarım günde her şeyi rahatlıkla görebilmekle birlikte, kasabayı, restoranları ve denizi Sinop arkadaşlık sitesi dostunuzla dolaşarak rahatlıkla bir gün geçirebilirsiniz. Sinop, Doğu ve Batı Karadeniz’in iklim özelliklerini bir arada sunmaktadır. Şehrin kuzey kesiminde çoğunlukla Karadeniz iklimi olmakla birlikte, güneye gittiğinizde sıcaklık düşüşleri ile değişmekte ve step ikliminin etkileri gözlenmektedir. Sinop’ta yıllık ortalama sıcaklık 14 ° C ve yıllık nem oranı% 78’dir. Sinop, gündüzleri ortalama 26 ° C (78,8 ° F) olan sıcak ve nemli yazlara sahiptir, ancak sıcaklıklar nadiren 30 ° C’yi (86 ° F) aşar. Sinop için kaydedilen en yüksek sıcaklık 6 Temmuz 2000’de 34.4 ° C (93.92 ° F) idi. Kışlar serin ve yağışlıdır. Yaklaşık 5 ° C (41 ° F) arasında değişen kış ortalaması. Sinop için kaydedilen en düşük sıcaklık 21 Şubat 1985’te -7.5 ° C (18.5 ° F) idi. Kar yağışı Aralık ve Mart ayları arasında oldukça yaygındır ve bir veya iki hafta kar yağar.
Tarihi ve Sinop Arkadadaşlık Sitesi –
Sinop, bölgenin en eski şehirlerinden biri ve ünlü filozof Diogenes’in doğum yeridir. Sinop, biz Sinop arkadaşlık sitesi moderatörlerine göre bin yıldır Karadeniz kültür ve ticareti için stratejik bir konumdadır. Bu liman, Tunç Çağı, Yunan, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hititler döneminde “Sinuwa”, daha sonra M.Ö. 7. yüzyılda büyük Yunan kenti Milet tarafından kurulduğunda “Sinope” olarak anılmıştır. M.Ö. 183 yılında Pharnaces I tarafından fethedildi ve Pontus Krallığı’nın başkenti oldu. Daha sonra Lucullus tarafından ele geçirildi ve Julius Caesar, MÖ 47’de burada bir Roma kolonisi kurdu. 1214’te Selçuklu Türkleri tarafından ele geçirilene kadar Trezibond İmparatorluğu‘nun bir parçası olarak kaldı. 1458’de Osmanlılar Sinop’u ele geçirdi ve Osmanlı İmparatorluğu için önemli bir liman oldu. 1571’de Lepanto’da yaşanan felaketle sonuçlanan savaştan sonra, Sultan I. Selim’in emriyle birkaç yüz gemilik imparatorluk filosu Sinop’ta yeniden inşa edildi. Kırım Savaşı’nın bir parçası olarak, 30 Kasım 1853’te, Rusların yaptığı Sinop Muharebesi gerçekleşti. Sinop’ta bir Osmanlı firkateyni filosunu imha etti. Soğuk savaş sırasında Sinop, ABD’nin askeri üssüydü ve 1992’de kapatıldı.