Skip to main content

Niğde Arkadaşlık Sitesi – Şehir Hakkında

Niğde küçük bir şehirdir ve Niğde Arkadaşlık Sitesi dostunuzla görebilirsiniz. Ayrıca, kuzeyde Aksaray şehri yakınlarındaki Hasan Dağı ve güney-güneydoğuda Niğde Masifi dahil olmak üzere volkanik Melandiz Dağları arasında yer alır. Masif, terk edilmiş antimon ve demir madenlerini içeren metamorfik bir kubbedir. Masifin  saf beyaz kristalli mermerinde halihazırda birkaç mermer ocağı faaliyet göstermektedir. Niğde ili ve çevre topraklar antik kalıntılar açısından oldukça zengindir. Bu kalıntılardan çıkarılan kazılarda bulunan buluntuların çoğu Niğde Müzesi’nde sergileniyor. Önemli kalıntılar Köşk Tümülüsü kalıntıları (Bor – Bahçeli İlçesi), Göltepe – Kestel kalıntıları (Çamardı), Göllüdağ kalıntıları (Göllüdağ), Porsuk Tümülüsü kalıntıları (Ulukışla – Darboğaz), Tyana kalıntıları (Bor – Bahçeli) olarak sayılabilir.

Görülecek Yerler ve Niğde Arkadaşlık Sitesi

Kuşkayası Mezar Alanı, Niğde’ye yaklaşık 40 km. Uzaklıkta bulunan Karaltı Beldesi civarında yer almaktadır. Kaya mezarları, Niğde Arkadaşlık Sitesi olarak ziyaret edebileceğiniz ilçenin güneybatısındaki bir vadinin iki yamacı arasında sıralanmıştır. Gümüşler Örenyeri ve Manastırı, 9 km. Olan Gümüşler İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Niğde ilinden uzakta. Manastır, Bizans sanatının Anadolu’daki en güzel ve en iyi korunmuş eserlerinden biridir. Manastır, 1973 yılında arkeolojik olarak koruma altına alınmış bir site olarak ilan edilmiş ve geniş ve geniş bir kaya parçasının içine oyulmuştur. Kilisenin kaya oyuğu şeklinde dört ana ayağı vardır ve duvarlar fresklerle kaplıdır. Kilisedeki fresklerin güçlü ve güçlü ifadeleri, bugünkü yer altı şehri, büyük mezar odası, büyük kaya kütlelerine oyulmuş konaklama alanları ve artan savunma önlemleri, Gümüşler harabeleri ve manastırın önemli dini merkezlerden biri olduğunu ifade ediyor. döneminin.

Niğde’nin Arkadaşlık Sitesi – Gezilecek Yerler

Camiler ve Türbeler Niğde ilinde iyi korunmuş başlıca Selçuklu ve Niğde Arkadaşlık Sitesi dostunuzla görebileceğiniz Osmanlı dönemi camileri Alaaddin Camii (1223), Sungur Bey Camii (1335), Paşa Camii (17. yüzyıl), Kale Camii (1747) ve Hanım Camii (1452) ‘dir. Selçuklu döneminden kalan Hüdavend Hatun Türbesi, Dörtayak Türbesi ve Osmanlı döneminden kalma Şerifali Türbesi ilin en önemli türbeleridir.

Kaleler ve Kuleler Niğde Kalesi’nin temelleri M.Ö. 8. yüzyılda Geç Hitit Dönemi’nde atılmış ve Roma – Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde restore edilmiştir. Gözcü Kulesi Kule, kalenin batı surlarından birinin üzerine inşa edilmiştir.