Skip to main content

Giresun Arkadaşlık Sitesi – Şehir Hakkında

Öncelikle Giresun Arkadaşlık Sitesi olarak bildiğimiz kadarıyla şehirden Avrupa’ya ilk kiraz ihracatı Roma döneminde gerçekleşti ve bu sadece şehrin kaç yaşında olduğunu gösteriyor. Giresun’a ulaşım daha çok karayolu olan karayolu ile yapılır. Ancak sahil şeridinde dolambaçlı yol boyunca doğal güzellikler için yapmaktan asla pişman olmayacağınız, yolda göreceğiniz, Giresun’da göreceğiniz en güzel manzaralardan biridir.

Türkiye’nin kuzey doğusunda, Karadeniz kıyısında yer alan ve Trabzon’un 100 mil batısında bulunan Giresun ilinin başkenti Giresun adında bir kasaba bulunmaktadır. Ani iklim değişikliklerinin yönettiği bir yer olan Giresun, kirazların ilk doğum yeridir. Aslında İngilizce “kiraz”, İtalyanca “cerasa” ve Fransızca “cerise” kelimelerinin tümü, bu Doğu Karadeniz bölgesinin eski adı “Cerasus” un türevleridir.

Giresun Arkadaşlık Sitesi – Gezilecek Yerler

Oldukça zengin bir tarihi kültüre sahip olan Giresun Kalesi, şehir merkezinde kurulmuştur. Milli Mücadele Kahramanı Topal Osman Ağa’nın anıt mezarı, tarihi saray kalıntıları, mağaralar, sert kayalardan inşa edilmiş surlar ve kaya kabartmaları Kale’de görülebilecek önemli noktalardır.

Giresun Adası, kıyıdan bir mil uzakta, Karadeniz’in tek ve tek adasıdır. 40.000 metrekare alana sahip olan ada, Aksu şenliklerinde ve yaz aylarında özel seferlerle ziyaret edilmektedir. Siz de Giresun Arkadaşlık Sitesi dostunuzla burayı gezebilirsiniz.

Çınarlar ilçesinde Çocuk Kitaplığı olarak hizmet veren Katolik Kilisesi (Çocuk Kitaplığı) Binası 18. yüzyılda gotik mimari üslupla inşa edilmiştir. Eşsiz yapısını bugüne kadar korumuştur.

Giresun Arkadaşlık Sitesi – Tarihi

Son olarak sizlere Giresun’un Arkadaşlık Sitesi olarak şehrin tarihinden bahsedeceğiz. Ortaçağ döneminde Kerasunt, Bizans İmparatorluğu’nun bir parçasıydı ve daha sonra Komnenos hanedanı tarafından yönetilen Trabzon İmparatorluğu’nun ikinci şehriydi. Trabzon İmparatoru II. Aleksios Komnenos, 1302 yılının Eylül ayında Kerasunt’ta Türkmen “Koustoganes” i mağlup etti; Aleksios, zaferini garantiye almak için denize bakan bir kale inşa etti. [15] 1244’ten itibaren Selçuklu Türkleri bölgeye taşındı, zaman zaman Moğol orduları tarafından 1461’e kadar takip edildi, Konstantinopolis’in düşüşünü takiben bu kıyıların tamamı Sultan II. Mehmet tarafından Osmanlı İmparatorluğu’na katıldı. 1398-1400 yılları arasında Hacıemiroğlu Emirliği (Chalybia Emirliği) tarafından kısa bir süre işgal edildi. Yerel gelenekler, Kerasunt’un 1461’de Trebizon’un düşüşünden sonra aylarca direndiğini, ardından Hristiyan sakinlerin kalıp kollarını tutabilecekleri, ancak yakındaki bir nehirde Türklerin kullanımı için bir bot bulundurmaları gerektiği şartıyla teslim olduğunu iddia ediyor .