Skip to main content

Bartın Arkadaşlık Sitesi – İklimi

Öncelikle size Bartın arkadaşlık sitesi iklimi hakkında bahsetmek isteriz. Bartın’da okyanus / nemli subtropikal geçiş iklimi vardır (Köppen iklim sınıflandırması: Cfa / Cfb); ve Trewartha sınıflandırması altında serin yaz okyanusu iklimi (Dob); yıl boyunca yüksek ve eşit olarak dağılan yağışlarla. Yazlar çok sıcak ve nemlidir ve ortalama sıcaklık Temmuz ve Ağustos aylarında 22 ° C civarındadır. Kışlar serin ve nemli geçer ve ortalama sıcaklık Ocak ve Şubat aylarında 4 veya 5 ° C civarındadır.

Yağışlar en yoğun sonbahar ve kış aylarında, en hafif ilkbaharda görülür. Kar yağışı, Aralık ve Mart ayları arasında oldukça yaygındır, bir veya iki hafta kar yağar ve kar yağdığında yoğun olabilir.

Bartın Arkadaşlık Sitesi – Ulaşım

Ulaşım hakkında Bartın arkadaşlık sitesi olarak size bahsedeceğiz. Bartın’ın şehirlerarası karayolunun birkaç yönü vardır; Çaycuma-Devrek (Zonguldak) – Batıda Mengen-Yeniçağa (Bolu), güneyde Safranbolu (Karabük) -Gerede (Bolu) E-80 karayolu ve E-5 Devlet karayolu üzerindedir. Doğudaki Cide’den (Kastamonu) güneyde Safranbolu’ya (Karabük), Orta ve Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerine seyahat edebilirsiniz. Bartın bir kıyı ilidir ve uluslararası limanı aynı zamanda bir turist gümrük giriş ve çıkış noktasıdır. Amasra ve Kurucaşile limanları milli ticaret merkezleridir. En yakın havalimanı sadece 38 km uzaklıktaki Saltukova’dır ve en yakın tren istasyonu 38 km uzaklıktaki Saltukova’da (Zonguldak) bulunmaktadır. İstanbul – Bartın 420 km.

Bartın Arkadaşlık Sitesi – Görülecek Yerler

Görülecek yerlerden bir kaçına Bartın’ın arkadaşlık sitesi olarak sizlerle göz atalım. Kuşkayası Anıtı, Bartın-Amasra yolu üzerinde, Askersuyu ilçesinin 100 m güneyindedir. Anıt bir kayadan oyulmuştu. Aziz Nikola Kilisesi, 1319 yılında Bartın Rum Cemaati tarafından yaptırılmıştır. Bu tarihi yapı, 1936’dan sonra bir süre elektrik santrali olarak kullanılmış ve 1994 yılında restorasyonun ardından Kültür Merkezi olarak açılmıştır. Gürcüoluk Mağarası, Bartın’a 34 km uzaklıktadır ve Kuyupınar ilçesinde, Amasra’nın Karakaçak Köyü’nde yer almaktadır. Mağaraya ulaşmak için; Bazı yerlerde ormanlar ve patikalar arasından geçerek ilçenin güneyinden 3 km’lik bir mesafe yürümek zorunda kalacaksınız. Aksuçayi Şelalesi, Umar Tepesi mevkiinde Killiar Köyü’nün Ulus-Kumluca ilçesindedir. Aksu Çayı, Umar Tepesi’ni 10 metre genişliğiyle ikiye ayırmakta ve 35 metre yükseklikten üç şelale halinde düşmektedir.