Ordu Arkadaşlık Sitesi – Şehir Hakkında
Ordu, deniz turizmi açısından doğu karadeniz bölgesinin en uygun ilidir. Ayrıca Ordu Arkadaşlık Sitesi olarak belirtmeliyiz ki, şehrin gerek mevcut plajları gerekse kıyıdan iç kesimlerdeki yerleşim yerleri ile komşu illerin turizm talepleri için yeterli potansiyele sahiptir. Ordu ili çevresindeki plajlar, yaz talepleri nedeniyle kapasite oluşturmuş ve günlük turizm faaliyetlerini gerçekleştirmiştir. Ordu, Türkiye’nin doğu Karadeniz kıyılarının çoğu gibi sınırda okyanus / nemli bir subtropikal iklime sahiptir; ılık ve nemli yazlar ve serin ve nemli kışlar. Ordu, yıl boyunca yüksek ve eşit dağılımlı bir yağışa sahiptir. Yağışlar en yoğun sonbahar ve ilkbahar aylarında görülür. Aralık ve Mart ayları arasında kar yağışı oldukça yaygındır, bir veya iki hafta kar yağar ve kar yağdığında yoğun olabilir. Türkiye’nin geri kalan Karadeniz kıyılarında olduğu gibi su sıcaklığı her zaman serindir ve yıl boyunca 8 ° ile 20 ° C arasında dalgalanır. Samsun ve Rize iline yakındır.
Ziyaret Edilecek Yerler ve Ordu Arkadaşlık Sitesi
Ordu Paşaoğlu Konağı Tarihçesi Etnografya Müzesi, il merkezinde Selimiye Mahallesi Taşocak Caddesi üzerinde yer alan 19. yüzyıl sivil mimarisinin Ordu Arkadaşlık Sitesi olarak en güzel örneklerinden biri olan zemin kat dahil üç katlı bir yapıdır. Bina bahçesi ile birlikte 625 m²’lik bir alanı kaplamaktadır. Konağın taşları Ünye’den, ahşap ve kiremitleri Romanya’dan, İstanbul’dan ustalar inşa ettirildi. Zemin kat idari ofisler, birinci kat etnografik malzemelerden oluşan bölüm ve ikinci kat ise konak yaşamının özelliklerini yansıtacak şekilde düzenlenmiştir. “Paşaoğlu Konağı” olarak bilinen yapı
Ordu Arkadaşlık Sitesi – Görülecek Yerler
(Paşaoğlu Konağı) birinci sınıf bir sivil mimari örneğidir. Ordu’nun zengin ileri gelenlerinden Paşaoğlu Hüseyin Efendi tarafından 1896 yılında yaptırılmıştır. Paşaoğlu konağı, Ordu’nun Arkadaşlık Sitesi dostunuzla gezebileceğiniz 1982 yılında Turizm ve Kültür Bakanlığı Tarihi Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılmış ve 1983 yılında restorasyonuna başlanmıştır. Restorasyon ve teşhir düzenlemelerinin tamamlanmasıyla 18 Kasım 1987 tarihinde Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi olarak hizmete açılmıştır. Paşaoğlu konağının restorasyonu ve müze olarak halka açılmasıyla Karadeniz bölgesinin son yüzyıldan günümüze ulaşan ender sivil mimarlık örneklerinden bir diğeri de gelecek nesillere kurtarılmıştır.