Skip to main content

Kahramanmaraş Arkadaşlık Sitesi – Şehir Hakkında

İlk olarak Kahramanmaraş Arkadaşlık Sitesi olarak size şehir hakkında bilgi vereceğiz. Kahramanmaraş ili, geçmişte Maraş adıyla anılan, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde yer almakta olup, Türkiye’de bir şehirdir.İl, kendine özgü dondurması ile ünlüdür. Kahramanmaraş, mağaraları, Eshab-ı Keyf Külliyesi ve yaylaları ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.

Kahramanmaraş Kalesi, il merkezinde kazıklı bir tepe üzerinde yer almaktadır. Kalede Hitit, Roma ve Osmanlı dönemlerinde iskan edilmiş ve kullanılmış ve çeşitli dönemlerde bazı onarımlar yapılmıştır. Bu onarımlar sayesinde kale rahatlıkla gezilebilir duruma gelmiştir.

Kahramanmaraş Arkadaşlık Sitesi – Tarihi Mekanlar

İkinci olarak ise siz değerli Kahramanmaraş Arkadaşlık Sitesi kullanıcılarımıza şehirde görebileceğiniz yerlerden bahsedeceğiz. Hurman Kalesi, Afşin İlçesi’ne bağlı Marabiz köyü sınırları içinde, Hurman deresinin batısındaki dik bir tepe üzerinde yer almaktadır. Kesin yapım tarihi bilinmemektedir. Ancak kalenin yapım tekniği dikkate alındığında Bizans döneminde yapıldığı varsayılmaktadır. Kalenin iç kısmında su sarnıcı, tahıl ambarı, asker kışlası ve kilise bulunmaktadır.

Ceyhan Köprüsü, Ceyhan Nehri üzerindeki eski Kahramanmaraş – Göksun yolu üzerinde bulunmaktadır. 16. yüzyılda yapıldığı varsayılmıştır.

Kahramanmaraş Arkadaşlık Sitesi – Gezilecek Yerler

Son olarak ise siz Kahramanmaraş’ın Arkadaşlık Sitesi üyelerimize şehirdeki görülecek yerlerden bahsedeceğiz. Fakat görülecek yerlerden bahsetmeden önce sitemize üye olduğunuzdan yani ücretsiz bir hesap oluşturduğunuzdan emin olun. Zira buraları tek gezmek istemezsiniz, öyle değil mi? Kahramanmaraş ilinin en önemli camileri Ulu Camii, Elbistan Ulu Camii ve Hatuniye Camii olarak sayılabilir. Ulu Cami tarafından yaptırılan Taş Medresesi, Dulkadirli Alâüddevle Bey’in kızına ithaf edilmiştir. Eshab-ı Kehf Külliyesi 8 km. Uzaklıktaki dik bir tepe üzerinde yer almaktadır. Afşin İlçesi’nin batısı 12. yüzyıldan kalmadır. Bu binalar grubu bir Cami, bir kervansaray, bir Ribat ve çok sayıda belirsiz küçük yapılardan oluşmaktadır. Yavşan Yaylası, Sır baraj gölünün güneyindeki yükseltilerde yer almaktadır. Yayla, zengin orman dokusu, su kaynakları ve endemik plantasyonu ile doğal bir fauna ve floradır. Yaylanın rakımı 1300 metreye kadar ulaşır. Yavşan yaylası, kampçılık ve iklim değişikliği kürleri için önemli bir kaynaktır.