Skip to main content

Tokat Arkadaşlık Sitesi – Şehir Hakkında

İlk olarak Tokat Arkadaşlık Sitesi üzerinden birini bulduktan sonra şehre gidip orayı onunla gezmek isteyebilirsiniz. Osmanlı dönemi yapılarıyla dikkat çeken Tokat, özellikle tarihle ilgilenenleri memnun edecek bir şehir. Doğal güzellikleri ve farklı tatlarının yanı sıra şehrin mutfağı da burada gününüzü zenginleştirecek. Güne başlarken ilk yapmanız gereken araç kiralamak olmalıdır. O halde Tokat’ta ne yenir? Ve Tokat’ın tarihi yerleri nerelerdir? Seyahat rotanıza rehberlik edecek soruların cevaplarını bulabileceğiniz yazımız sayesinde şehir turuna hazırlanabilirsiniz. Tokat aynı zamanda Çorum‘a ve Çankırı‘ya yakındır. Tokat pide, zambak reçeli, kuru süzme peynir, Tokat ekmeği ve Zile pekmezi Tokat’ta kahvaltınıza eşlik edebilecek yöresel lezzetler arasında. Oldukça doyurucu ve lezzetli bir kahvaltı deneyimi için şehirdeki otellerin restoran veya kafelerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Günün ilk öğününde yöresel lezzetlerle dolu sofradan kalkabilir, Tokat’ın güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Gezilecek Yerler ve Tokat Arkadaşlık Sitesi

Öncelikle Tokat Arkadaşlık Sitesi şehri merkeze yaklaşık 38 km uzaklıkta olan Pazar, tarihi ve doğal güzellikleri ile görülmeye değer yerlerden biridir. Alaeddin Keykubad’ın eşi Mahperi Hatun’un yaptırdığı kervansaraydan Pazar’ı keşfetmeye başlayabilirsiniz. Anadolu Selçuklu mimarisinin özelliklerini yansıtan bu yapıdan sonraki durağınız tarihi Taş Köprü olmalı. Tokat halkı Pazar’a geldiğinizde Kaz Gölü ve Ballıca Mağarası’na gitmenizi kesinlikle tavsiye ediyor. Sazlıklarla çevrili göl ilçe merkezine yaklaşık 11 km. Uzaklıktadır. Gölde yelken açabilir ve bu çok huzurlu atmosferde bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Tekne geziniz sırasında saksağan, karatavuk ve beyaz leylek gibi kuşların size eşlik edeceğini de ekleyelim.

Tokat Arkadaşlık Sitesi – Görülecek Yerler

Şehrin en gizemli noktalarından biri olan Ballıca Mağarası, Kaz Gölü’ne yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Burayı Tokat Arkadaşlık Sitesi  olarak görmenizi tavsiye ediyoruz. Dünyanın en büyük mağaralarından biri olan Ballıca, dokuz bölümden oluşan etkileyici bir yer. Mağaranın restoranında yemek molası verebilir ya da kafesinde biraz dinlenebilirsiniz Güzel bir öğle yemeği molası, şehri ve şehrin doğal güzelliklerini keşfetmek için günün geri kalanında enerjinizi geri kazanmanıza yardımcı olacaktır. Pazar gezinizin ardından Mahperi Sultan Kervansarayı’nda veya Ballıca Mağarası’nın eşsiz atmosferinde öğle yemeği molası verebilirsiniz. Tokat’ın birçok özel yemeği olduğunu vurgulamakta fayda var. Hem öğle hem de akşam yemeklerinde yöresel lezzetleri tercih etseniz bile, zihniniz deneyemeyeceğiniz bir şeyde kalabilir. Öğle yemeği için çiğ börek, yarasa (mercimek) veya keşhkek iyi bir seçim olabilir.