Şırnak Arkadaşlık Sitesi – Şehir Hakkında
İlk olarak Şırnak Arkadaşlık Sitesi üzerinden dost bulabileceğiniz şehir Türkiye’nin güneydoğusunda bir kasabadır. Hakkari‘den ayrılan yeni bir il olan Şırnak’ın başkentidir. Türkiye’nin Ortadoğu ülkeleri ile ana bağlantılarından biri olan Irak ile Habur sınır kapısı da Şırnak’ta. Tufandan sonra Nuh’un Gemisinin nihayet indiği Cudi Dağı yakınında olduğu için yerleşimin orijinal olarak “Şehr-i Nuh” (Nuh şehri) olarak adlandırıldığı düşünülmektedir. Orijinal adı daha sonra “Sernah” a dönüştü Guti İmparatorluğu’nun bölgedeki hükümdarlığı sırasında “civi zend” adı verilen özel bir yazıt üslubu icat edildi.
Şırnak Arkadaşlık Sitesi – Gezilecek ve Görülecek Yerler
Doğu ve kuzeydoğuda diğer dağlarla, batı ve güneybatıda düzlüklerle çevrili Cudi Dağı, tarihte eşsiz bir yere sahiptir. Nuh’un Gemisinin indiğine inanılan dağdır. 2000 metrenin üzerindeki zirvelerinden biri “Nuh’un Ziyareti” dir (bazı İslam alimleri, Nuh’un Cudi dağına indiğini iddia ediyor). Şırnak’ın diğer tarihi varlıkları arasında, at sırtında bir figürü betimleyen Süryanilere ait bir kaya oyması (Kasrik Geçidi yakınlarındaki Meseiçi köyünde); M.Ö. 7000 yılına denk gelen Neolitik Çağ’a tarihlenen diğer kaya oymaları (Beytüşşebap’ta); Kale, Meme Kale ve Kaletivuru kaleleri; Selçuklular döneminde işlenen taş sanatını yansıtan Kasrik Geçidi köprüleri; ve Cizre’deki Meryem Ana Kilisesi (Efes’teki ile karıştırılmamalıdır). Buraları Şırnak Arkadaşlık Sitesi dostunuzla görebilirsiniz. Şırnak, kışları soğuk, karlı, yazları çok sıcak, uzun ve kurak olan karasal bir iklime sahiptir. İç kısımlarda konumlandırılmasından dolayı yıl boyunca nem her zaman düşüktür, bu da sıcak yaz sıcağını daha katlanılabilir kılar. Ağustos ayında ortalama sıcaklık 28 ° C (82,4 ° F) iken, Ocak ayında ortalama sıcaklık 2 ° C’dir (35,6 ° F). Şubat ve Mart en yağışlı aylardır; Temmuz ve Ağustos en kurak aylardır ve kelimenin tam anlamıyla yağışsızdır.
Şırnak Arkadaşlık – İklimi ve Yemek
Şırnak’ta yıl boyunca karasal iklim hakimdir. Yazın hava çok sıcak, kışın ise yoğun kar yağışı nedeniyle çok soğuk. Yerel bitki örtüsü çok zengin değil. Şehir bahar aylarında ziyarete elverişlidir. Şırnak Mutfağı çok zengin bir kültüre sahiptir. Bu zenginliği Şırnak arkadaşlık sitesi üzerinden bulduğunuz kişiyle tadabilirsiniz. Komşu Suriye ve Irak’tan Arap ve Ortadoğu lezzetleri Anadolu coğrafyasının lezzetleriyle harmanlandı. Şırnak’ta kutlık, serbıdev, perde pilavı, şimsipe, mahmilatık, birinzer ve fireydin gibi tatmanız gereken birçok yerel lezzet var. Suryaz otu, ev yapımı yemeklerde de popülerdir.